top of page

Apartament inLumino

Amplasament: București

Suprafață:         89 mp

An finalizare:    2019

Fotografie:        arh. Alexandru Prodan

Focul - elementul primordial în jurul căruia s-au format nenumărate mituri și concepte se transformă în cadrul amenajării și devine punctul central în jurul căruia au fost croite celelalte funcțiuni. Bucătăria, sursa focului, locul cald al casei, elevată prin poziționarea sa centrală, domină amenajarea și subordonează restul pieselor din camera de zi open-space.

Preferate au fost culorile neutre, care să potențeze lumina naturală, accentuate prin inserții de materiale și texturi galben saturate. Pentru sporirea senzației de spațialitate, au fost croite piese de mobilier subtile ca prezență nu doar prin culoare, ci și prin materialitate, astfel că rafturile realizate pe structură metalică vopsită alb mat vin nu doar drept accent, dar și ca element tranzitoriu între funcțiuni.

În același timp, texturi lemnoase se fac remarcate pe polițele plantelor și într-o placare aflată în spatele panoului TV ce ascunde dispozitive tehnice. Canapeaua, generoasă ca spațiu, vine să accentueze vizual amenajarea și să o completeze armonios funcțional.

Direcția luminii și a culorilor plate accent a fost urmată și în dormitor unde galbenul saturat cedează privilegiul de culoare-accent albastrului prezent pe peretele decorativ (unde acesta se îmbină cu note argintii ce conferă un aspect elegant), draperii și scaunul mesei de toaletă.

Patul, deși amplu ca volum, nu are o prezență puternic marcată datorită notelor de griuri întunecate. În același timp, calitățile estetice ale unor piese de mobilier subtile ca prezență precum masa de toaletă au fost evidențiate prin utilizarea de texturi lemnoase - stejar.

Demnă de a fi menționată este și masca-oglindă ce ascunde radiatorul și este indispensabilă mesei de toaletă.

bottom of page