top of page

Amplasament: Buzău

Suprafață:         150 mp

An finalizare:    2022

Fotografie:        arh. int. Alexandru Prodan

Punctul de pornire al proiectului a fost preferința stilistică a beneficiarilor pentru designul și interioarele mid century.

Amenajarea este rezultatul pasiunii comune pentru detalii al tuturor celor implicați iar toată lucrarea s-a bazat pe o bună comunicare cu aceștia.

Locuința, amplasată într-o zonă nou construită a orașului, a fost achiziționată finisată la exterior iar la partea interioară la stadiul de gri și fără compartimentări. Nu exista nici scară interioară, lucru care ne-a dat posibilitatea de a o proiecta ca element unificator (atât prin volumetrie cât și prin materialele folosite) al zonei de intrare, livingului și de a face tranziția către spațiul privat de la etaj.

 

Ceramica cu aspect de terrazzo, montată pe hol, în grupul sanitar și bucătărie se continuă pe podiumul care formează a doua treaptă a scării și care ulterior continuă în living, integrându-se ansamblului TV. Compoziția este completată de un set de trepte ieșite în consolă și placate cu lemn.

 

Bucătăria este poziționată în legătură directă vizuală cu livingul, dar separată la nevoie de acesta printr-o compartimentare de sticlă cu cadru metalic.

 

Tot parterul este proiectat sub semnul continuității cromatice, astfel generându-se un spațiu unitar, fluid și primitor.

 

La etaj se află dormitorul matrimonial (cu dressing și baie proprie) și încă două dormitoare deservite de o baie comună, accesibilă din hol.

 

Elementul dominant din dormitorul matrimonial este tăblia patului, personalizată cu grafica semnată de Ana Bănică. Forma curbă a peretelui concentrează atenția către aceasta, iar iluminatul LED accentuează verticalitatea ansamblului.

Mid Century
Flavour

bottom of page